Tips & recept

 • RäddningsdropparTopp
  • När mina droppar tar slut går jag till min hälsokost och frågar vad jag ska ha, funkar kanon. Första kontakten med Räddningsdropparna var mycket speciell, det var kris i livet på alla plan men jag kan inte förklara vad det var men mycket speciellt var det :)

   Pernilla N

  • Jag har alltid med mig en flaska Five Flower Remedy-räddningsdroppar i väskan, om något skulle inträffa. Varför inte göra den även i mindre förpackningar?

   Eva-Maj N

  • Jag och min familj har alltid "räddningsdropparna" lätt tillgängliga. Både i bilen och hemma, vi klarar oss inte utan!!!

   Marie M

  • Räddningsdropparna har jag och mina barn alltid med oss ,de är helt underbara !

   Louice J

  • Jag har alltid en flaska Five Flower Remedy i handväskan.

   Anki T.

  • Jag har alltid med mig "räddningsdroppar" i väskan för man vet aldrig när ett akut behov uppstår.

   Jessica V, Frösön

  • Jag använder dem efter de behov som uppstår. Ex vid oro då tar jag fram Räddningsdropparna. Jag har alltid en flaska med mig i handväskan. Den använder jag även på insektsbett, brännskada mm.

   Camilla S

  • Jag har använt dropparna och baddat på insektsbett , vilket resulterat i mindre klåda och svullnad. Jättebra.

   Anette L, Malung

  • Five flower remedy har hjälpt mig inför tentor när jag läste på högskolan.

   Pernilla J, Hökerum

  • Jag sitter och arbetar med min doktorsavhandling som skall vara klar i höst. För att orka med detta har jag gjort en "doktorandblandning". Oak för att jag skall vara uthållig och inte ge upp, Elm för att orka, Gentian för att vila i känslan att jag faktiskt gör mitt bästa och Rock Water för att jag inte skall glömma av att unna mig lite vila och återhämtning. Inför viktiga presentationer så "boostar" jag med räddningsdroppar.

   Monica L, Göteborg

  • Efter över 100 körlektioner och ett misslyckat uppkörningstillfälle var självförtroendet i botten. Nedbitna naglar och stor vånda. Provade Five Flower Remedy och klarade uppkörningen!

   Åsa P

  • En gång när jag sökte jobb var jag så nervös när jag skulle gå på intervjun. Men några droppar Remedy innan lugnade ner mig. Och jag fick jobbet.

   Jenny Jo

  • Dr Bachs Akutdroppar har jag använt inför tandläkarbesök, för jag tycker inte om att gå till tandläkaren, och det hjälper, även mina katter har jag använt dessa droppar, inför veterinärbesök, badning, och då har jag även tagit det själv så min "nervöshet" inte ska gå över till mina katter också. Kanonbra droppar!!!

   Mary F, örebro

  • En av mina släktingar har problem med sina nerver och tyckte inte om att gå till jobb för hon hade problem med chefen, hon hade också svårt att sova. Då gav jag henne bland annat Dr Bachs akutdroppar och efter en veckas tid gick hon rakt fram till sin chef och berätta precis hur hon kände, allt ordna sig och hon kunde sova gott om nätterna igen.

   Ronja Ch, Helsingborg

  • Använder Remedydropparna vid akuta tillfällen av panik, sömnsvårigheter mm. Hjälper jättebra!

   Margaretha G

  • Jag har svårt att somna på kvällarna men sedan jag fick pröva Five Flower Remedy går det mycket bättre. Jag blir avslappnad och somnar mycket snabbare nu.

   Solveig P.

  • Min moster har alltid varit flygrädd och har suttit stel som en pinne och fastspänd hela resan de gånger hon tagit mod till sig att flyga. Sedan hon börjat använda räddningsdropparna slappnar hon av mycket mer. Hon törs t.o.m. gå på flygplanstoaletten!

   Vivianne N

  • Jag är mycket flygrädd. Ångesten dämpas betydligt med Five Flower Remedy.

   Åsa E.

  • Har använt akutdropper vid flygresor, både jag själv och min yngsta dotter, vi är både flygrädda. Har fungerat bra, har alltid en flaska i min väska och använder den när jag känner att jag behöver i olika situationer.

   Louise L, Stockholm

  • Jag använder Five flower remedy när jag är stressad eller orolig, när jag har svårt att sova och när jag ska flyga. Det funkar varje gång!

   Caroline ö, Lerdala

  • Jag lider av utmattningssyndrom dvs det som tidigare kallas utbrändhet. Five Flower Remedy har visat sig vara min räddningsplanka för att inom loppet av 1-2 timmar få ner min inre stressnivå till mer hanterbar nivå. Jag har tagit Five Flower Remedy vid enstaka tillfällen då min inre stressnivå och känsla av utmattning har varit så hög att jag har mått rejält dåligt och är väldigt nöjd med den positiva effekten. Jag har funderingar på att prova på och använda det mer regelbundet.

   Anneli B

  • Jag har en vän som har provat sk."Räddningsdroppar" och tyckte dom hjälpte henne jätte mycket vid t.ex. då hon var stressad och spänd.

   Annika L

  • Nu när jag övningskör, kan det lätt dyka upp situationer som är stressrelaterade. Därför har jag alltid en flaska "räddningsdroppar" med mig i handväskan, för säkerhets skull!

   Pia R

  • En kund till mig som var totalt under isen...anhöriga ringde akut, hon bara satt och grät på sitt arbetsrum, de vågade inte lämna henne ensam helt enkelt. Behandlingen blev alldeles magisk...Lyssna, förstå, lite öronakupunktur, fotmassage, moxabehandling för att stärka och öka livsenergin och sist men inte minst räddningsdroppar för att ha ngt att ta med sig hem...och känna sig trygg med. Det gav ett sådant lugn att ha den där flaskan i handväskan när man är så totalt under ytan och inte kan "bo hos sin terapeut". Fantastiskt resultat med just sambandet.

   Helen B, Norrköping

  • Jag drabbades av stor sorg häromåret då min jämgamla väninna gick bort i bröstcancer. Utan Five Flower Remedy dropparna hade jag inte klarat det eftersom jag var nere så länge och det t o m påverkade min nattsömn. Strax efter jag började med dropparna blev jag hjälpt och kom upp igen.

   Sonja R, Malmö

  • Dessa räddningsdroppar har hjälpt mig att hålla mig på benen och orkat med traumatiska situationer som vid dödsfall, olyckor, jag vet att de hjälper och rekommenderar dom till alla. även till hundar har jag använt dom.

   Rigmor Q, Västerhaninge

  • Tillsammans med massage, akupunktur och akupressur har jag fått livet tillbaka efter långvarig sjukskrivning...Använt mig av både egna blandningar och Remedy

   Weronica A

  • Visst. Detta hände när jag gick sjukskriven för utmattningsdepression och var på besök till ett ställe där de sålde Dr Bachs Blomsterterapi. Hur de var så mådde jag inte så bra. Lyssnade till den kloka kvinnan som informerade om hur vi påverkas av allehanda gamla mönster i vårt liv. Hur det var, så blev jag otroligt illa berörd. Kände det som om hon vände sig direkt till mig när hon pratade så jag började tvärt gråta och var alldeles förstörd. Då tog hon fram just Räddningsdropparna till mig. Och faktum är, jag blev tvärt lugn igen. Att dessa droppar var de rätta just då råder inga tvivel om.

   Hillevi S.

  • Tillsammans med en välgörande underbar massage introducerades jag för "räddningsdropparna" då jag var helt ur balans och kände att allt var meningslöst och jag var trött och orkeslös. Det lugnet som sprider sig i kroppen när jag dricker dropparna känns som solstrålar ut i kroppen. Värmer och ger mig kraft och en känsla av trygghet infinner sig.

   Jenny S, Växjö

  • Jag har använt dom en gång när jag var helt ur gängorna. Blandade till fem olika essenser och tog dom tre gånger om dagen. Jag fick tillbaka min livsenergi. Jag är imponerad vad man kan använda naturliga blomessener istället för starka piller. Naturen är fantastisk.

   Anette A, Storvreta

  • Jag har lidit av panikångest och använt Dr Bachs akutdroppar ibland vid vissa jobbiga tillfällen - och tycker att det har gett effekt. Det har blivit betydligt bättre.

   Linda J, Skövde

  • Jag har anv räddningsdroppar när jag haft svår ångest och haft svårt att andas. Det har hjälpt och jag har inte behövt anv benzodiasepiner. De gör verkligen skäl för namnet räddningsdroppar.

   Stina P

  • Hej, Jag har alltid five flower remedy i handväskan. Man vet aldrig när det kan komma till användning. Jag var på konferens med mina jobbar kompisar när jag i damrummet hörde konstiga halvkvävda ljud inifrån en av toalettbåsen. Det var en utav mina kollegor som hade drabbats av en panikångesattack efter allt för mycket press från sjuka föräldrar, konflikter på jobbet och hemma. Hon fick ett par droppar five flower remedy under tungan och strax därefter hade hon lugnat ner sig så mycket att vi kunde sätta oss ner och prata och hon fick chansen att lätta sitt hjärta!

   Anna L, Kungsbacka

  • Dr Bachs räddningsdroppar har hjälpt mig i perioder då jag lidit av panikångest. Tack vare dropparna och en bättre livssituation mår jag idag bra, och jag har lärt mig att lyssna på kroppens signaler i tid. I mitt yrke står jag ibland på scen, vilket kan göra mig riktigt nervös. När jag går upp på scen brukar jag alltid ta med mig en flaska vatten med 10 räddningsdroppar i. Det gör mig mycket lugnare, och i stället för att vara rädd, har jag kul och njuter av att uppträda! Räddningsdropparna hjälper mig att må bra!

   Andrea B, Göteborg

  • Jag har använt Räddningsdropparna till allt möjligt. Min pudeltjej som hade problem med att vara ensam, mina tonåringar inför föredrag i skolan, min man som har glaukom (grön starr) har fått hjälp, men även ett par krukväxter som haft det lite jobbigt. Min systers barn har åxå provat, dels en 4-åring som alldeles för lätt går upp i varv, dels en 5-mån. som har svårt att somna ibland. även hennes man som lätt blir stressad. Så vi har haft mycket nytta av räddningsdropparna.

   Carina L

  • Five flower remedy cream använder vi på förskolan när något barn slår sig. Ex en liten tvåårig tjej ramlade och slog pannan i vår ruschkana bulan växte sig stor o röd.. vi smorde med salvan o när mamman kom för att hämta sin tös berättade vi vad som hänt men hon trodde inte att det hade varit någon stor bula eftersom det knappt syntes något.. men det var en stor bula på tösabiten. Salvan är suverän!!! Min stressmage som alltid vid stress blir magknip o diarré av, dropparna fungerar att lugna mig o min mage o jag kan njuta av resan/festen eller vad det nu är som jag blir stressad av. Kanon!!

   Jessica A.

  • Använde räddningsdropparna inför förlossningen, då jag är fruktansvärt rädd för sprutor och stick. Vägrar ta bedövning. Ville bara ha lustgas - vilket var ur funktion i mitt rum och alla andra rum var upptagna. Jag tror att jag kan tacka räddningsdropparna att denna förlossning gick så bra den gick.

   Pia E

  • Min lilla katthona "Fia" har sedan hon var liten varit väldigt rädd när det kommer folk hem till oss och då legat under sängen. Hon har fått ett par droppar av FiveFlowerRemedy i maten några gånger. Nu är hon mer harmonisk och nyfiken av sig, även när det är okända personer på besök, går hon fram och nosar och vill ha uppmärksamhet och gos.

   Helén S

  • När min katt var sjuk använde jag akutdroppar. Jag blandade det med vatten och mat. Katten hade blivit lugnare efteråt.

   Misuzu T, Göteborg

  • Jag var hos veterinären med min katt och blodprov skulle tas. Min gamla kattfröken fräste med besked när sköterskan rakade av pälsen på frambenet. Jag plockade upp en flaska räddningsdroppar ur fickan och bad dem vänta, medan jag satte ett par droppar i nacken. Katten slappnade av och sköterskan utbrast "Men vad gjorde du med henne, hon bara hänger i min hand?!?!" Helt utan vidare protester genomfördes blodprovet. Tala om att det fungerar!

   Carina H, Ramkvilla

  • Jag använder dropparna till kunder, och för att balansera hästar första gången jag kommer på besök! Verkligen kanon droppar, utan dom vill jag inte vara!!!

   Maria O, Skepplanda

  • Jag har använt Five Flower Remedy till mina hundar när de råkat ut för något skrämmande och behöver hjälp att varva ner och hantera situationen. Har fungerat mycket bra. Har även "skrivit ut det" till rädda, stressade hundar som går på utredning hos mig.

   Cecilia M, Norrtälje

  • Jag och hela min familj använder regelbundet Dr Bachs blomessenser. Jag har blivit bättre från en svår depression och jag har även använt Rescue Remedy till vår kanin som var chockad och nervös när hon kom hit och det gjorde henne betydligt lugnare. även mina krukväxter brukar få någon droppe ibland.

   Sofia B, Björbo

 • AnsiktskrämTopp
  • Blanda grape och patchouli i oparfymerad ansiktskräm. Bra för hud som börjar bli slapp och oelastisk.

   Anonym

  • 100ml olivolja 20 droppar rosenolja, 3 kapslar E-vitamin, 4 kapslar jättenattljusolja används till ansiktsmassage eller till kroppen

   Anonym

  • Jag använder 20 ml jojobaolja, 3 droppar lavendel, 2 droppar romersk kamomill för rengöring av känslig hud.

   Anonym

 • PiggTopp
  • För att fräscha upp huvudet och koncentrera mig bättre när jag pluggar använder jag eterisk olja av pepparmynta tillsammans med citron för en ren och fräsch effekt.

   Markus J, Göteborg

  • Citrusdofter får mig alltid att känna mig pigg och fräsch.. börja en morgon med att tända en aromalampa och fyll med citron... man blir en helt ny människa

   Anonym

  • För mig har aromaterapin en given plats i livet. På jobbet använder jag gärna en sten med rosmarin för att skärpa sinnet och koncentrationen. På kvällen när jag kommer hem tillför jag gärna några droppar lavendel i badet för att varva ner. Som luftfräschare i hemmet använder jag citrongräs - perfekt i köket för att förhindra os från stekningen.

   Anonym

  • I bilen har jag en aromasten som jag brukar droppa citrongräsolja på. Bra för koncentrationen.

   Anonym

  • Jag använder alltid någon citrusolja på mitt kontor. Det höjer humöret och skärpan på både mig och mina besökare.

   Anonym

  • När jag studerar inför ett prov brukar jag droppa lite eukalyptus och apelsin i lampan för att hålla mig pigg och motiverad

   Anonym

  • Citrusdofter får mig alltid att känna mig pigg och fräsch.. börja en morgon med att tända en aromalampa och fyll med citron... man blir en helt ny människa

   Anonym

 • VärmeTopp
  • När barnen fryser om händerna, när dom varit ute, är det bra att hålla i en värmeflaska.

   Pedra G, Vårgårda

  • I mitt arbete i en mellanstadieskola, har jag "leasat ut" en gammal fin gungstol. Till denna har jag sytt en dyna med ulliga får, och när man sitter där och gungar kan man hålla en fårkudde i famnen, kudden innehåller en varmvattenflaska. Det blir en behaglig och rogivande tyngd som värmer och hjälper barnen slappna av samtidigt som det vestibulära systemet stimuleras av gungandet!

   Britt B, Torup

  • Lägg den i barnens bilstol nu när det är kallt, de har ju ingen "rumpvärmare". Eller ha dem i nedersta delen av sängen för kalla fötter.

   Catrin R, Lödöse

  • När man har varit ute hela dagen under vintern, åkt skidor lekt med barnbarnen i pulkabacken och känner sig frusen brukar jag värma en värmeflaska ta på filten och krypa ihop i sköna soffan och mysa ev med var sin kopp varm choklad och en sagostund det är underbart både för mig och mina 4 barnbarn (livets efterrätt).

   Iréne W, Arnäsvall

  • Lägg värmeflaskan i väskan med skridskorna när barnen ska ut och åka skridskor så är de mysigt varma när de ska byta om.

   Ulla H, Hudiksvall

  • När man kommer hem efter skoterturen och man är genomfrysen då är det bara att värma upp värmeflaskan och bädda ner sig under filten för att få upp värmen snabbare.

   Karina K, Sunborn

  • Vid värk, när man känner sig frusen inombords.

   Maud H, Dorotea

  • Tips, ja, att värma sängen innan det är dags att sova! Ett av mina barn har haft flaska i sängen vid växtvärk, det ger hjälp att slappna av och somna!

   Pernilla E, Karlsborg

  • Lägg den i sängen innan du kryper ner för natten - så slipper du frysa i kalla lakan.

   Terese R, Gävle

  • Lägg nattlinnet och strumpor ovan på flaskan innan du går och lägger dig så du blir riktigt varm mot kroppen.

   Maria E, Bjärnum

  • Då hösten/vintern är lite kylig, brukarn jag värma min värmeflaska och stoppa den under täcket ca 15-20min. Jag går och lägger mig och somnar i en varm och skön säng.

   Marica L, Vendelsö

  • Underbart att värma upp sängen med, om man är kall om fötterna! Passar även utmärkt till att värma upp i barnvagnen!

   Agnetha E, Enköping

  • Lägg den i sängen under täcket, en stund innan du skall lägga dig. Skönt att slippa en kall säng, eller varför inte värma upp barnens sängar innan man flyttar över dem till deras, från mor och fars...

   Susann K, Göteborg

  • Att lägga på kunds rygg eller nacke i samband med massagebehandling.

   Anitha N, Solna

  • Jag brukar använda den i samband med olika behandlingar som jag ger i mitt hem. Den förhöjer njutningen och upplevelsen för klienten. En mycket uppskattad metod. Värme gör oss både avslappnade och trygga. Perfekt för barn som har svårt att ligga stilla eftersom värme lugnar.

   Anna H, Sundsvall

  • Jag använder värmeflaska på mina meditationskurser ibland, när vädret är kyligt och alla kommer in kalla utifrån. Det är härligt att dela ut en varm flaska att hålla eller lägga vid ryggen eller något och hjälper deltagarna att börja slappna av snabbare. Det gör också att de får bra kontakt med varandra, eftersom alla genast börjar skämta om de där flaskorna...

   Madeleine B, Ystad

  • När min dotter har mensvärk.

   Micke A, Möklinta

  • Lägg den på magen för att stimulera kropp och själ till en skön avslappnande stund samt ev. ta bort menstruationssmärtor el andra muskulära spänningar.

   Karin B, Hofors

  • När jag har mensvärk, så brukar jag ha värmeflaskan på magen, det känns skönt.

   Petra S, Enskededalen

  • Doppa en bomullstrasa/handduk i varmt kamomillte eller massera in sesamolja med några droppar eterisk olja från kamomill och vira det runt magen och ryggen. Ta en yllesjal och vira runt. Lägg en vattenflaska på magen eller ryggen, har du två flaskor kan du ha en på var sida. Detta lindrar mensvärken.

   Marie E, Skepplanda

  • När jag har mens lägger jag en på magen jag har diskbråck så jag ligger på sidan med värmeflaska längs med ryggen när jag varit ute och fryser lägger jag en på fötterna man får snabbt värme då.

   Lena L, Umeå

  • När jag är stressad och känner spänningshuvudvärken vara på väg tar jag en värmeflaska vid axelpartiet vid sänggång!

   Anonym

  • När man är frusen på händerna. Väldigt skönt att lägga på ansiktet när man är trött o har värk i ögonen.

   Christina O, Nykvarn

  • Min man dog för några månader sedan. Värmeflaskan på kvällen och när jag går och lägger mig är min största hjälp för att klara av sorgen och saknaden. Värmen är obeskrivligt välgörande.

   Elisabeth N, Tokarp

  • Använder värmeflaskan vid mensvärk, otroligt nog så hjälper det, samt då jag har värk i rygg och nacke pga bilkollision. Ett annat läge jag använder det också är när jag kommer till sommarstugan och det inte varit någon där på ett år och madrass samt sängkläder känns lite fuktiga då lägger jag värmeflaskan i sängen och kan sova utan att bli sjuk utav den fuktiga och kalla luften.

   Tanja H, Göteborg

  • När man kommer till landet och det är fuktigt i hela huset är det skönt att ta myssockorna på och flaskan med i sängen.

   Irene A, Möklinta

  • På landet, vår och höst när det är lite ruggigt ute, lägger jag gärna en värmeflaska i sängen nån stund innan det är dags att sova.

   Lena S, Borås

  • Min dotter pluggar i Uppsala och hennes studentlägenhet blir aldrig varmare än 19 grader på vintern... hon skulle inte klara sig utan sina värmeflaskor!

   Bettan N, Linköping

  • En varmvattenflaska hjälper mig att somna om jag har sömnproblem, antingen vid insomnadet eller om jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Värmen gör att jag slappnar av.

   Eva S, Uppsala

  • När min familj drabbats av magsjuka så hjälper det att använda en värmeflaska endera på magen när man ligger ner eller precis under svanken. Det underlättar mycket för själva illamåendet.

   Anonym

  • Har man inget fodral ta en mjuk handduk runt flaskan. Skönt med värme i ryggslut, på magen eller på fotsulorna.

   Agneta E, Västerås

  • När det ömmar i min rygg, då lägger jag en värmeflaska i ryggslutet och känner hur värmen värmer mina stela muskler och rygg.Antingen sitter jag i soffan eller ligger på den i sängen.

   Birgitta E, Halmstad

  • Hejsan! När man krupit ihop på soffan med en smörgås och en kopp te.. och sen värmeflaskan under filten.. då mår man gott. Sen är det bara att se film och njuta av värmen.

   Maria S, Boden

  • Lägga sig med den under nacken det bästa som finns.

   Kristina A, Korsberga

  • När jag med hunden ute i vinterskogen traska, passar det perfekt att ta med en värmeflaska.

   Mikaela A, Karlskrona

  • Jag har 2 st Kinesiska Nakenhundar, jag har värmeflaskor till dem i buren när det är kyligt ute så de kan gå dit och värma sig när de kommer in från en kylig promenad. Om de vill det, och det vill de ofta. PS de har overaller/täcken på sig ute, men de fryser ändå.

   Gabriella R, Uddevalla

  • Det är viktigt att man inte använder alltför varmt vatten i flaskan för man kan faktiskt få värmeskador om den ligger mot huden. Speciellt viktigt med barn och gamla med känslig hud.

   Bibbi W, örebro

 • StrykningTopp
  • Jag droppar gärna några droppar olja på dammsugarpåsen. Det luktar gott och beroende på vilken olja jag använder infinner sig en viss stämning.

   Anonym

  • Jag använder eteriska oljor till mycket, men ett bra tips är att efter en stor utrensning på prylar i hemmet städa grundligt och sedan ta en blomsterspruta med vatten och droppar av eterisk olja i för att duscha runt sig och i alla hörn och vrår i hemmet. Som en reningskur för hemmet. Bra renande eteriska oljor att använda är lavendel, citron, apelsin och eukalyptus.

   Anonym

  • När jag stryker så blandar jag i rosmarin i stänkflaskan. Doftar gott, piggar upp.

   Anonym

  • Jag blandar några droppar i en duschflaska och fräschar upp med. Jag blandar också i lite lavendel i vattnet i strykjärnet när jag stryker och det doftar så gott. Rosenoljan är fin att ha som parfym............möjligheterna är oändliga.

   Anonym

 • FörkylningTopp
  • För lindring av förkylning och trötthet: Blandar jag istället eteriska oljor med pepparmynta, eukalyptus och lavendel i havssaltet och mandeloljan. Detta är mycket uppiggande och ger lindring av förkylningssymtom.

   Ulla H, Kilafors

  • Varje dag använder jag en kroppsolja med eteriska oljor i, beroende av behov, lavendel och apelsin i kombination en fräsch doft som både piggar upp och balanserar, ylang ylang på kvällstid om jag ska gå ut, sandelträ, bergamott och en droppe vanilj för min man mm. Jag fräschar upp rummet med en doftlampa, lavendel och apelsin är favoriter. Eucalyptus använder jag om någon är förkyld, även japansk pepparmynta. Inför viktiga möten smörjer jag in några droppar av sandelträ på mina handleder eller hals.

   Eva O, Malmö

 • StädningTopp
  • Jag använder eteriska oljor till mycket, men ett bra tips är att efter en stor utrensning på prylar i hemmet städa grundligt och sedan ta en blomsterspruta med vatten och droppar av eterisk olja i för att duscha runt sig och i alla hörn och vrår i hemmet. Som en reningskur för hemmet. Bra renande eteriska oljor att använda är lavendel, citron, apelsin och eukalyptus.

   Anonym

 • KroppenTopp
  • I kroppsoljor, lavendel/rosenträ för avslappning, citron/mandarin/grapefrukt när jag vill bli pigg o positiv.

   Anonym

  • Varje dag använder jag en kroppsolja med eteriska oljor i, beroende av behov, lavendel och apelsin i kombination en fräsch doft som både piggar upp och balanserar, ylang ylang på kvällstid om jag ska gå ut, sandelträ, bergamott och en droppe vanilj för min man mm.

   Anonym

  • Jag brukar göra en fotgelé med basgelé, teatree, patchouli, lavendel och rosmarin.

   Anonym

  • Teatreeoil 20dr till 100ml olivolja används mot svamp på huden

   Anonym

  • Jag blandar Bergamott, Lavendel och Rosenträ i Mandelolja. Då får jag en massageolja som är lagom lugnande, motverkar negativa tankar samt lyfter humöret en aning. Passar utmärkt som parfymering, ger en angenäm doft som dock försvinner under dagen.

   Anonym

  • När jag var gravid smorde jag in min mage varje dag med någon E-vitaminrik olja, ex vetegroddsolja. I den blandade jag eterisk olja efter humör och tid på dygnet. Det var bra både för huden och för de känslostormar som man ibland känner av under graviditet.

   Anonym

 • KrämporTopp
  • Jag och min mor har ofta huvudvärk, migrän. Då tänder vi en lampa med mejram, rosenträ och rosmarin. Vi sitter lutande över den och drar in ångorna.Det gör att huvudvärken blir mycket bättre. Värt att prova för dom som har svår huvudvärk. Ca 3 droppar av varje till en lampa.

   Anonym

  • Lime/citron och/eller eucalyptus globulus/pepparmint, inhalerat direkt ur oljeflaskan, i vardera näsborren, mot huvudvärk.

   Anonym

  • Ta 2 - 3 droppar Anisolja och 5 - 6 droppar Mandarinolja efter en stressig dag på jobbet. Lugnande och stärkande blandning, som passar sig för dig med stressmage. Underbart!

   Anonym

  • Vid illamående (åksjuka) har lavendel- och peppermyntsolja ofta varit en räddare i nöden. Lukta antingen direkt i flaskan eller häll några droppar på en ren näsduk för djupare inhalation.

   Anonym

  • Jag har blivit mycket bättre i luftrören sedan jag köpte en av era dimfontäner och det är helt underbart att ligga i badkaret och se och lyssna på den.

   Anonym

  • Jag lider av kronisk värk i rygg och nacke. När det är riktigt besvärligt brukar jag ta ett bad. Jag blandar olja (kan vara vanlig matolja) med eukalyptus och teatree. Detta blir ett skönt avslappnande bad.

   Anonym

 • StudierTopp
  • När jag ska plugga så omger jag mig med citrusdofter, sen när jag har tenta blöter jag en liten duk med doften för att erinra mig om vad jag tidigare har läst. Doften får mig att minnas.

   Anonym

  • Stressade dagar och dagar då jag pluggar inför en tenta eller en stor redovisning, brukar jag använda eteriska oljor för det gör mig lugn och fridfull.

   Anonym

 • BadTopp
  • I Bad när jag känner mig trött o hängig: Citronolja 10dr, Svartpepparolja 8dr, Enbärsolja 6dr, Pepparmyntsolja 4dr

   Anonym

  • Ett riktigt hett bad med en blandning av oljorna lavendel, citrongräs, rosmarin och enbär - både lugnande och uppfriskande samt doftar ljuvligt!

   Anonym

  • Jag har blivit mycket bättre i luftrören sedan jag köpte en av era dimfontäner och det är helt underbart att ligga i badkaret och se och lyssna på den.

   Anonym

  • Eftersom jag saknar ett badkar, så droppar jag lite olja ibland till mitt fotbad i bidén.

   Anonym

  • Jag blandar min egen massage-olja med mandel- eller druvkärneolja som jag tillsätter eteriska oljor från blodapelsin, citron eller lime. Gärna efter ett bad med några droppar ylang-ylang. Ett minispa som gör en till en helt ny människa :)

   Anonym

  • Kärleksbad med Afrodite: jag tänder ljus i hela lägenheten, fyller badkaret med vatten och badskum.

   Anonym

  • Skön mysmusik som både jag och min partner slappnar av till spelas i stereon. Jag droppar lite Afrodite badolja i vattnet och sjunker ner med min älskade. Ett helt underbart sätt att koppla av efter en tung arbetsdag! :)

   Anonym

  • Jag lider av kronisk värk i rygg och nacke. När det är riktigt besvärligt brukar jag ta ett bad. Jag blandar olja (kan vara vanlig matolja) med eukalyptus och teatree. Detta blir ett skönt avslappnande bad.

   Anonym

  • Jag droppar ca 8 droppar lavendelolja i ca 1 matsked flytande honung, man kan även smälta lite honung. Sedan häller jag det i badvattnet och ligger och njuter. Vilket härligt avstressande kvällsbad det blir, prova jag lovar att det fungerar.

   Anonym

  • Jag använder eteriska oljor nästan varje dag. Gladast är jag när vi är i mammas bastu vid en liten sjö. Bastudroppar över stenarna ger ett sånt välbefinnande.Då förstår man vilken kraft oljorna har....

   Anonym

  • Först olja på nacken sen varm handduk....underbart skönt.

   Anonym

 • MyggTopp
  • Jag firade midsommar i Dalarna den här sommaren, långt in i skogen. Jag måste ju testa Sommarkväll mot myggen eftersom jag läst så mycket om det här på sajten, så jag tog med mig en flaska i fickan. Tyvärr hade de ju inte någon lampa, eller sten, och vi kunde ju inte göra myggolja till alla gäster (det var mycket folk) så jag tog några droppar i en sprayflaska och jag sprayade på alla blommor och blad och trädkvistar som var uppsatta i logen där vi var och sprayade runt dörren. Tro det eller ej, inte EN ENDA mygga inomhus trots öppna fönster på hela kvällen! Kvällen innan gick det knappt att vara ute för att man blev helt sönderbiten av mygg och knott. Dessutom doftade det friskt och blommigt i lokalen och inte så skarpt som vanliga myggstift kan göra.

   Eva S, Norrköping

  • På sommaren använder jag Citrongräs eller Sommarkväll i aromalampan. Myggen fullkomligt studsar därifrån! Mycket fräscht med några droppar i skurvattnet.

   Anonym

 • SjukdomTopp
  • I förkylning och influensa tider som dessa så går det inte en dag utan att jag använder min oljelampa både hemma och på jobbet. Vi har ganska dålig luft på jobbet men sen jag började ha oljor där så har personalen blivit mycket piggare, gladare, mer effektiva och dessutom mindre sjuka. Chefen var skeptisk först men nu får jag blanda bäst jag vill.

   Jenny F, Göteborg

  • Några droppar vanilj (skakas ordentligt) i havregrynsgröten på morgonen förhöjer smaken och ger värme. Mycket exklusiv touch! Har alltid med EUCALYPTUS i ryggsäcken..sniffar på den när jag blir "slut" i hjärnan. Dessutom mycket bra att andas in när någon har hostat eller nyst på mig. Det desinficerar och håller mig frisk.

   Anonym

  • I förkylningstider lite eucalyptusolja i fotbadet.

   Anonym

  • Eukalyptus i "vattenfallet" när någon är förkyld. Kanel o vanilj i vardagsrummet vilken tid på året som helst. Neroli i mina egna oljor o krämer får mig att må mycket bra.

   Anonym

  • Eteriska oljor är bra att använda till avstressande bad eller fotmassage. Så använder jag det också när jag snuvar förkylningen eller jag har ont i halsen och hostar. Jag använder det också som inhalator och till torrinhalering.

   Anonym

  • Jag är ofta magsjuk och förkyld då jag jobbar på dagis så jag brukar blanda tea-tree och eukalyptus med vatten i en sprayflaska och spreja rummet varje kväll innan jag går och lägger mig. På morgonen när jag är trött använder jag citron i min duschlotion. En scrub som är jättebra är att blanda gourmetsalt med anis, lavendel, eukalyptus och basilika. Jätteskönt.

   Anonym

  • Är jag är förkyld brukar jag ta några droppar tea tree oil i ett hett ångbad för ansiktet. Det är verkligen uppfriskande!

   Anonym

  • Jag använder gärna lavendel och eukalyptus när jag blir sjuk. Då blandar jag det och använder min aromlampa, det gör mig väldigt lugn och harmonisk.

   Anonym

 • NedvarvningTopp
  • Jag använder Blodapelsin när jag har avslutat min skoldag tillsammans med eleverna. för en stunds lugn innan dom, vi går hem för dagen.

   Gitt-Marie G, Kode

  • Jag tycker att aromaolja har en lugnande effekt på mina barn, och dom tycker att det är jättemysigt att "tända" lite olja när dom ska sova. Och dom somnar faktiskt mycket fortare är vanligt.

   Anonym

  • När jag känner att jag behöver varva ner efter en arbetssam dag då tappar jag i riktigt hett vatten i badkaret samtidigt som jag tänder aromalampan med lavendelolja. När badrummet är som ett stort ångbad då släcker jag lampan och tänder massor av ljuslyktor runt badkaret. Sedan kryper jag ner och bara njuter! Vill jag lyxa till det riktigt så har jag ett glas vin på badkarskanten också.

   Anonym

  • 1 Myrten och Mejram i aromalampa. Får mina muskler att slappna av efter träning eller när jag stressat + att jag blir på gott humör!

   Anonym

  • Jag droppar några droppar Relax antingen på min kattsten eller direkt på lakanet bredvid kudden innan jag går och läger mig. En underbar komposition som verkligen är avslappnande.

   Anonym

  • Skön mysmusik som både jag och min partner slappnar av till spelas i stereon. Jag droppar lite Afrodite badolja i vattnet och sjunker ner med min älskade. Ett helt underbart sätt att koppla av efter en tung arbetsdag! :)

   Anonym

 • InsekterTopp
  • Ett par droppar lavendel i örat på din katt eller hund får skabbkvalster att fly. En blandning av 18 droppar lavendel, 10 droppar tea-tree ,2dl olivolja och 1/2 dl ren sprit är en utmärkt blandning när man vill bli av med blodsugande löss på husdjur och att hålla flugor borta från sår under sommartid. Har själv prövat bägge tipsen med utmärkt resultat.

   Marie-Louise J, Tomelilla

 • AromaterapiTopp
  • Jag firade midsommar i Dalarna den här sommaren, långt in i skogen. Jag måste ju testa Sommarkväll mot myggen eftersom jag läst så mycket om det här på sajten, så jag tog med mig en flaska i fickan. Tyvärr hade de ju inte någon lampa, eller sten, och vi kunde ju inte göra myggolja till alla gäster (det var mycket folk) så jag tog några droppar i en sprayflaska och jag sprayade på alla blommor och blad och trädkvistar som var uppsatta i logen där vi var och sprayade runt dörren. Tro det eller ej, inte EN ENDA mygga inomhus trots öppna fönster på hela kvällen! Kvällen innan gick det knappt att vara ute för att man blev helt sönderbiten av mygg och knott. Dessutom doftade det friskt och blommigt i lokalen och inte så skarpt som vanliga myggstift kan göra.

   Eva S, Norrköping

  • På sommaren använder jag Citrongräs eller Sommarkväll i aromalampan. Myggen fullkomligt studsar därifrån! Mycket fräscht med några droppar i skurvattnet.

   Anonym

 • SömnTopp
  • Vid sömnbesvär: Lavendelolja 15dr, YlangYlangolja 6dr,Kamomillolja romersk 4dr, Cederträolja atlas 4dr...zzzzz

   Anonym

  • Om jag har svårt att sova tar jag lite lavendelolja på en tuss och lägger under kudden.

   Anonym

  • För att få min oroliga dotter till ro för natten, droppar jag solsken på en aromasten i rummet och hon sover som en stock. Det är viktigt att få god sömn.

   Anonym

  • För att få min oroliga dotter till ro för natten, droppar jag solsken på en aromasten i rummet och hon sover som en stock. Det är viktigt att få god sömn.

   Anonym

  • Jag droppar några droppar Relax antingen på min kattsten eller direkt på lakanet bredvid kudden innan jag går och läger mig. En underbar komposition som verkligen är avslappnande.

   Anonym

 • AromalamporTopp
  • När jag känner att jag behöver varva ner efter en arbetssam dag då tappar jag i riktigt hett vatten i badkaret samtidigt som jag tänder aromalampan med lavendelolja. När badrummet är som ett stort ångbad då släcker jag lampan och tänder massor av ljuslyktor runt badkaret. Sedan kryper jag ner och bara njuter! Vill jag lyxa till det riktigt så har jag ett glas vin på badkarskanten också.

   Anonym

  • Citrusdofter får mig alltid att känna mig pigg och fräsch.. börja en morgon med att tända en aromalampa och fyll med citron... man blir en helt ny människa

   Anonym

  • Då jag är oljeallergiker (låter löjligt men är sant) och inte tål att få ren olja på kroppen så är aromalampan min bästa vän. Jag älskar att bada och tar då med mig aromalampan in i badrummet eftersom jag inte kan ha olja i vattnet. Jag släcker alla lampor, tänder massor av levande ljus och låter min aromalampas underbara doft sprida sig runt om mig. Jag använder olika oljor för olika tillfällen avslappning, energi, lust... finns en för alla dagar och för alla människor...

   Anonym

  • 1 Myrten och Mejram i aromalampa. Får mina muskler att slappna av efter träning eller när jag stressat + att jag blir på gott humör!

   Anonym

  • För att få min oroliga dotter till ro för natten, droppar jag solsken på en aromasten i rummet och hon sover som en stock. Det är viktigt att få god sömn.

   Anonym

  • Jag droppar några droppar Relax antingen på min kattsten eller direkt på lakanet bredvid kudden innan jag går och läger mig. En underbar komposition som verkligen är avslappnande.

   Anonym

  • Jag har länge haft en aromasten i form av ett rött hjärta som kylskåpsmagnet där jag väldigt ofta droppar i rosmarin. Det är ett måste för att överhuvudtaget få extra energi och få hjärnan att fungera, när jag ska laga middag till vår stressade småbarnsfamilj direkt efter hämtning och jobb. Ett plus är att doften slår emot mig extra mycket varje gång jag öppnar kylskåpet.

   Anonym

 • DoftTopp
  • En lampa pepparkakor i hallen och alla känner sig välkomna och hemma! En droppe vanilj i min garderob och parfymen kastas! En sten med tea-tree-olja i badrummet får det att lukta fräscht, ingen skäms för att våga göra naturliga behov här! I källaren står en rosmarin- eller citron-sten och luktar gott, tar bort kattsandlukten! Älskar era oljor och essenser, en för varje behov och humör! Alltid fräscht och gott i huset!

   Anette A, Kil

  • För mig har aromaterapin en given plats i livet. På jobbet använder jag gärna en sten med rosmarin för att skärpa sinnet och koncentrationen. På kvällen när jag kommer hem tillför jag gärna några droppar lavendel i badet för att varva ner. Som luftfräschare i hemmet använder jag citrongräs - perfekt i köket för att förhindra os från stekningen.

   Anonym

  • Just nu efter orkanen Gudrun som drog fram genom främst södra Sverige stod vårt hus tomt i nästan 4 veckor p g a strömavbrott, det luktade unket. Aromastenar o aromalampor o eteriska oljorna åkte fram o rensade ut huset.

   Anonym

  • "Ställ" några värmeljus i en glasskål. Fyll med vatten och häll i några droppar olja i vattnet. När ljusen sen brinner så blir det en underbar doft av värmen...!

   Anonym

  • Jag blandar några droppar i en duschflaska och fräschar upp med. Jag blandar också i lite lavendel i vattnet i strykjärnet när jag stryker och det doftar så gott. Rosenoljan är fin att ha som parfym............möjligheterna är oändliga.

   Anonym

  • Jodå, det beror helt enkelt på konditionen för dagen. Men Pepparmynta är oslagbar, helst då om morgonen för att pigga upp mej när jag arbetar med mina små dockskåpsmaträtter. Alltid, då menar jag alltid, finns det plats för apelsin/mandarin när det dyker upp gäster. Vid bön och meditation - Vetivert Bourbon med en droppe lavendel. Jag saknar en HÖSTGLÖD och gör den nu: CEDER-Lavendel o ett stänk av ros i nedstigande ordning. När det är kärlek på gång blir det vanilj.

   Anonym

  • Jag brukar göra en rumsdoft, jag häller lite ramlösa i en sprutflaska sedan droppar jag i några droppar av den olja som jag känner för just då. Jag har en sån flaska med mig i handväskan för det är så skönt att spruta i rummet eller på sig själv för att klara sinnena lite emellanåt.

   Anonym

  • Jag har ibland duttat en liten tygtrasa i olja som jag placerat i garderoben för att kläderna ska dofta gott, det funkar jättebra! Brukar även olja in stearinljus, som utsöndrar doften under det att ljuset brinner. För övrigt använder jag det som parfym på handlederna då en liten droppe avger lagom mycket doft!

   Anonym

  • Je t'aime: 8 droppar rosenträ 8 droppar ylang-ylang 2 droppar ros

   Anonym

  • Framförallt så gör jag min egna fräscha upp doft som jag blandar med 10 droppar citrongräs, 4 droppar eukalyptus & 5 droppar pepparmynta i 1 dl vatten. eftersom jag använder den ofta på toaletten så blandar jag alltid till 5 dl. Den tar inte bara bort toa odören utan den kan även få bort den illaluktande doften av cigarettrök efter festen, eller få luften i det rum att bli fräsch igen efter det att jag rensat kattoan. Jag har dessutom aroma stenar i alla rum med olika dofter på, i rummet där kattsandslådan står har jag alltid citrongräs på stenen, det hjälper till att hålla bort den tråkiga doften efter det att katten varit där, folk märker inte längre att vi har katter. I sovrummet har vi alltid numera Lavendel på en sten för både min man & jag slappnar av bättre & kan somna lättare. På kontoret vid datorn har jag olika dofter som gör en pigg, många olika citrus dofter.

   Marie S, Lammhult

  • En doftoljeladdad aromasten i varje rum döljer bland annat blöta hundar och tonåringarnas gympadojordofter effektivt. Gärna teatree i badrum, Bergamott i kök, Cananga i vardagsummet, Ylang ylang i sovrummet och Solsken eller Rosa moln hos tonåringarna (växla efter behov).

   Lena C, Mariefred

  • När jag ska göra något som jag känner mig nervös för eller jag behöver lite extra styrka, då tar jag en droppe sandelträolja på min handled och smörjer in och på halsen. Det ger mig mod och klarar av det jag har framför mig bättre.

   Anonym

  • Jag använder daggdroppe eller citrongräs då jag är lite trött & hängig. Dessutom använder jag Ylang-Ylang för att komma till ro i själen under ett varmt, härligt bad och dessutom så använder jag en specialblandad meditationsolja för att komma djupare in i mig själv under meditation eller avslappning. Och dessa oljor fungerar utmärkt för mig i alla lägen.

   Carina H, Borås

  • Jag är reikihandledare och använder olika sammansättningar för att uppnå maximal avslappning och harmoni för dem jag behandlar. Som en bonus påverkas även jag under dessa sessioner. Favoriten är nog 6 droppar jasmin mixad med 3 droppar sandelträ.

   Anonym

  • En scrub som är jättebra är att blanda gourmetsalt med anis, lavendel, eukalyptus och basilika.

   Anonym

  • Jag jobbar som biokemist och tvättar händerna ofta. Jag blandar lavendel och citrus eterisk olja och tillsatser i tvål, det känns vårdande på jobbet.

   Anonym

 • MatTopp
  • Till kladdkakan tar jag en klick grädde och i den har jag några droppar eterisk apelsin... hur gott som helst!

   Anonym

  • Några droppar vanilj (skakas ordentligt) i havregrynsgröten på morgonen förhöjer smaken och ger värme. Mycket exklusiv touch!

   Anonym